< Austjord Musikkorps


JubileumsdagenJubileumslørdagen ble en begivenhetsrik dag med en nesten fullsatt Byscene på konserten vår, og et trivelig jubileumsarrangement i kantina på rådhuset.
Under følger en smakebit fra dagen i ord og bilder.


/jubileum1
Da publikum begynte å strømme på, møttes to dirigenter. Rolf Andersen var korpsets første dirigent. Her i prat med vår andre - og nåværende dirigent Yngve Rubach.
/jubileum2
Rolf tok seg også tid til å hilse på. Det ble et hjertelig gjensyn for mange av våre musikanter.
/jubileum3
Publikum strømmet til og vi greide nesten å nå målet om full sal.
/jubileum4
Klokka tikket mot 16.00 og vår utmerkede konferansier, Odd Tangen, kunne ønske velkommen
/jubileum5
Først "på plakten" sto vårt fadderkorps, Hønefoss Ungdomskorps under sin dirigent Øystein Olsen Vadsten.
/jubileum6
Så var det vår tur. Her kan dere også se lerretet i bakgrunnen som Ragnar Midthaug viste fine bilder på under hele konserten. Så vil vi også nevne at Tormod Aune hadde ansvaret for lyd og lys.
/jubileum7
Etter at Austjord hadde spilt tre nummer, kom en tidligere musikant, Ingrid Haugen, opp på scenen for å gratulere og overrekke blomster til Yngve.
/jubileum7a
Love me tender går så det suser. Det gjorde alle de andre stykkene korpset spilte også.
/jubileum8
Og vi kan da jammen takk for applausen.......
/jubileum9
Da Austjord var ferdig med sin del, var det pause. Men før det kom Kiwanis-president Åge Amundsen opp på scenen.
Kiwanis har vært Austjords trofaste hjelper - praktisk og økonomisk - i alle år. Denne gangen kom de med en sjekk på overveldende 25.000 kroner. Det er 1.000 kroner for hvert år korpset har eksistert det!!
/jubileum10
Det var flere som hadde lyst til å glede musikantene våre med blomster. Monicas to søte nieser - Ada og Mathilde - synes de har en snill og flink tante som fortjener blomster på den store dagen.
/jubileum11
Så var det klart for kveldens STORE musikalske opplevelse - HV-musikken under sin dirigent Christer Johannesen
/Jubileum12
Ikke nok med at HV-musikken ga oss en flott musikalsk gave. Kaptein Karlsholm kom jammen med en synlig gave også - en flott krystallvase som de overrakte styreleder Roar.
/jubileum13
Ringerike Janitsjar hadde også møtte opp, og Wenche Meidel hadde med en gavesjekk.
/jubileum14
Tre ordførere ville også gjøre stas på jubilanten etter konserten. Ringeriksordfører Kjell B. Hansen lot styreleder Roar få blomster, mens Holes ordfører Per Berger lot Camilla få buketten fra Hole.
/jubileum15
Jevnakers ordfører Hilde Brørby Fivelsdal ga blomstene hun hadde med til sin gamle klassekamerat Anders. De tre ordførerne var invitert på festen vår også, og dit hadde de med seg gavesjekker. De vil komme godt med når vi skal til Island.
/jubileum16
Vi i korpset ønsket å takke tre dirigenter for innsatsen. Her er det HV-musikkens dirigent Christer Johannesen som får blomster av styreleder Roar.

/jubileum17
Men så var det klart for annonserte ekstranummer. Her er vår Hanne solist med HV-musikken på "Ut mot havet". Yngve er dirigent på kne. Det ble et gripende nummer. Mange i salen var rørt til tårer.
/jubileum18
Hanne fikk stående applaus og da var det hennes tur til å bli rørt.
/jubileum19
Men det er enda et nummer igjen - "Gammel Jægermarsj". Gjett hvem som dirigerer Austjord i samspill med HV-musikken....?
/jubileum20
Jo, det var Trond, så klart. Sammen med resten av musikantene tar han i mot velfortjent applaus for en minnerik konsert.
/jubileum28
Etter konserten dro vi til kantina på Ringerike rådhus. Der hadde Inger og Bjørg pyntet og gjort det skikkelig koselig.
/jubileum29
Mmmmmmm.....
/jubileum30
Deilig mat og....
/jubileum31
... god hjelp av to flinke damer fra Ringerikskjøkken - Korina Jäkel (til venstre) og Anne Gro Larsen.
/jubileum21
Hedersgjestene fikk forsyne seg først....
/jubileum22
Stifterne av korpset- Roald Aasheim (til høyre) og Rolf Andersen (i midten) var selvskrevne gjester på jubileumsfeiringen. Styreleder Roar takket dem for det de hadde fått i stand og overrakte blomster.
/jubileum23
Og tenk - vi har musikanter som har vært med i alle de 25 årene korpset har eksistert. Det må påskjønnes!
Fra venstre: Anders, Olav, Bente, Monica og Runar fikk et jubileumsbilde av korpset og blomster av styrelederen.
/jubileum24
Denne jubilerende gjengen fortjener i grunnen en blomst alle sammen - og det fikk de.
/jubileum25
Instruktør Jahn og dirigent Yngve fikk en sterk takk for innsatsen de gjør i korpset
/jubileum26
HUK-sjef Svein Nørve og Birgitte Laugen hilste fra fadderkorpset vårt og fra Ullerål skoles musikkorps og overrakte gavesjekk og dessuten en CD med HUK til hver av korpsmedlemmene.
Inner Wheels Siren Fjellstad og Busserullgjengens Olaug Larsen hadde også med gaver og hyggelig ord.
Så må det nesten nevnes at tre banksjefer ogå var invitert, men ikke hadde anledning til å være til stede. Det forhindret ikke at de på forhånd overrakte oss hver sin sjekk pålydende 10.000 kroner. Så takk også til Ringerike Sparebank, Hønefoss Sparebank og Sparebanken Jevnaker.
/jubileum27
Gjestene våre så ut til å trives. Her er Busserullgjengens Olaug Larsen (til venstre) i snakk med vår første dirigent Rolf Andersen
/Bildegave

Og korpset takker til slutt alle sin gode hjelpere gjennom alle år og for en strålende fin jubileumsdag - som strengt tatt ble feiret fire dager på forskudd. Men det er ikke like gøy å feste på en onsdag.